We boost your best … YOU lead the way!


 

Неволята учи

Лидерството е да поемеш отговорност. Да избереш да действаш, вместо да чакаш хората над теб да решат твоя проблем. Вероятно в този момент те решават друг, много по-глобален за компанията проблем. Когато го направиш, обаче си лидер. Не титлата мениджър те прави такъв. Христо Янков, ръководител на екип в завода за лагери на SKF България, площадка Сопот, е пример за лидерство на мениджър от предната линия.

Ще ни разкажеш ли за твоя проект, който осъществи в рамките на програмата за развитие на лидерството? (повече)

 

На бързата писта на успеха ...

Днес организациите осъзнават, че не просто човешкият капитал, а талантливите служители в организацията са двигател на корпоративния успех. Компаниите търсят ефективност на вложенията си в обучение и развитие и ги намират в програмите за управление на талантите.

Само  че има едно но… Високо потенциалните лидери често пъти слизат стремглаво  надолу от бързата писта на успеха. Провалят се грандиозно, ако са изложени на показ и ръководят важни проекти, или се превръщат постепенно от високо потенциални в редови служители ... (повече)

 

 

 

Умникът и глупакът

Срещнали се двама приятели от студентската скамейка. Навремето единият бил отличник, а другият – едва кретащ. Отличникът завършил с отличие, а кретащият дори не успял да си вземе дипломата. Умникът завършил медицина в България и престижно бизнес училище в чужбина. Работел като изпълнителен директор на международна фармацевтична компания. Карал Ауди-6, имал си нужните технически атрибути на формалната власт – i-Phone, i-Pad – дано да прихване нещо ...   (повече)

 

Коучингът като инструмент за развитие на лидерството

Етимологията на думата коучинг е от англ. “coaching”, която, от своя страна, е производна на глагола „to coach” (тренирам). Корените на идеята за коучинга в сегашния му вид са от спорта, от тениса, и по-конкретно от книгата на Тимъти Галоуей, „Вътрешната игра”. Начинът, по който е създадено новото понятие на английски, е чрез разширяване на значението на вече добила популярност дума от един вид дейност към друг вид дейност.  (повече)

 

 


www.leadway.org *** info@leadway.org *** Tel: +359 2 9313165 *** Cell: +359 2 896 628163